fredag 14 december 2012

På golfbanan utan klubbor

Vi lämnade Belize City efter ett trevligt besök där och försökte segla norrut bland öarna bak det långa korallrevet i öster. Vår ständige systerbåt, s/y Job från Nederländerna seglade i förväg och rapporterade via VHF-radion. Våra båtar har samma djupgående, så kommer inte den ene fram gör inte den andre det inte heller. Det visade sig att djupet var för dåligt så vi fick vända söderut för att ta oss genom en passage i revet och sen segla norrut på öppet hav till nästa hål. Det led mot kväll så vi nattankrade ihop på ett skyddad ställe bak en liten ö precis innan revöppningen.
Dagen efter tog vi ett uppfriskande morgondopp när solen gick upp, åt en stadig frukost och seglade sen vidare norrut för en fin halvvind på mellan fem och åtta sekundmeter. Fram på sen eftermiddag beslöt vi oss för att ankra vid en annan liten trevlig ö. Den andra båten hade försvunnit tidigare under dagen så vi var ensamma då vi tog jollen in till en brygga för att ta en kvällspromenad.


En skylt önskade oss välkomna till ön samtidigt som en annan talade om att ön är privat. En vakt kom körande och undrade vad vi hade för avsikter. Killen var trevlig och bad oss följa med upp till ägarens villa för att registrera oss.


Parkering för elektriska golfcarts, de enda bilar som fanns på ön


Vi blev inbjudna i en magnifik villa och visades runt i salongerna. Killen berättade att han var anställd som förvaltare och att hela ön med egen golfbana och hamn var till salu sedan tre år tillbaka. En jättesatsning på golfturism som slagit fel och allt stod nu öde och tomt men fortfarande välskött i hopp om att någon med nytt kapital och nya visioner skall ta över.


 Vi fick skriva på att vi inte skulle bada i någon av de många anlagda dammarna då det fanns krokodiler där. Vi skrev villigt på och fick sen vandra runt och njuta av det nästan lite overkliga  lugnet som rådde på ön.

 
 Vackra välklippta men öde golfbanor

 Till och med en egen hamn fanns det men enda sjömannen i sikte var en trana

Hole in one, sen hade den båten gjort sitt...

 Då det är en ö får man ha båtgarage istället

Maskinpark att hålla banorna i skick med

 Öns eget elverk med fyra stora dieselgeneratorer

 En välskött pool som väntat på gäster i tre år

 Förvaltarbostäder

 Fritt fram att plocka fallfrukt

Att öppna en kokosnöt har blivit vardagsmat numera. Både nyttigt och gott.

Bankort och broschyr fick vi med oss. Kanske blev vi betraktade som möjliga framtida gäster.


Fotgolf kanske vore något att satsa på istället...?

Inga kommentarer: