tisdag 21 december 2010

Mellanlandning på Canouan

Canouan är en liten ö mellan Tobago Cays och Bequia så eftersom vi som vanligt inte har någon större brådska stannade vi till där över helgen innan jul. Vi ankrade upp i vackra Charlestown Bay i det turkosblå rena vattnet.Stora delar av ön har köpts upp och hela norra delen är avspärrad för vanligt folk. Detta till de inföddas stora ogillande vilket är lätt att förstå. Ändå är folket väldigt vänliga och hjälpsamma och man möts ovanligt ofta av ett leende på den här ön.


Man har anlagt en stor resort med villor, golfbana och kasino (ägt av Donald Trump) och satt en stor bom över vägen med vaktkur intill.

En liten flygplats finns också där det stod inte mindre än fem privata jetplan och väntade i solskenet.

 Vi passade på att hyra bil en dag, ovetande om att halva ön var avspärrad, för att se oss omkring.

Uthyraren frågade om jag hade körkort, ursäktade sig att bilen var smutsig men lovade att tvätta den när vi kom tillbaka, skrev inga papper, tog ingen deposition samt stoppade pengarna direkt i fickan utan något kvitto. Hmm, jo det funkade utmärkt, men vad hade hänt vid en olycka?
Kanske lite ofint att åka bil, men ibland gör vi det för att få se så mycket som möjligt. Att fotvandra jättelånga sträckor i värmen är inte kul och oftast är vägar och terräng direkt olämpligt för cyklar.
Vädersystemen bygger upp snabbt och det kan börja ösregna innan man hinner blinka. Molnformationerna blir väldigt vackra med stor kontrast mot den mycket blå himmelen.Små trevliga restauranger hittar man ofta direkt på stranden och man sitter gärna kvar och njuter en stund extra på maten fjärran från det snökaos stora delar av norra Europa drabbats av enligt nyheterna.

Vi blev så förtjusta i det här objektet att vi började leka med tanken på att kanske slå oss till ro här en längre tid...

Genuint stenhus med stommen intakt. Nytt tak, nya fönster och vatten i poolen så har vi vårt drömställe.Eller?...

You can dream, can´t You?

Inga kommentarer: