söndag 5 december 2010

Food Festival

Getmjölk, begagnade bildäck och fisk...

På båtens VHF-radio kanal 68 kan man varje morgon lyssna på en sändning från någon ankarliggare som kör ett nätverk med information om t.ex. väder, säkerhetsinfo, efterlysning av reservdelar, utflykter etc. Den som vill kan bryta in och dela med sig av vad man har som kan vara av intresse för övriga båtars besättningar. Förra veckan hade någon arrangerat en busstur upp till nordvästra hörnet av ön (Grenada) där det skulle hållas en lokal matfestival med allt möjligt exotisk smått och mer eller mindre gott i matväg.
Tre minibussar fulla med seglare, varav en del blev småfulla själva under kvällen, tog oss först på en liten rundtur med lite trevliga pauser här och var för att vi skulle få tillfälle att läska oss med kall dricka.

Själv passade jag och en ko på att glo på varandra
And or but?

Vägarna är i ett bedrövligt skick men ön men ön är vacker, allrahelst nu i slutet av regnperioden då allt sprudlar av grönska.


  Inloppet till hamnen i St Georges, huvudstaden på ön

 Svenska Stena Line ser man lite varstans

Gasglad knutte med ung spätta. Farligt, farligt...

 Vacker kustväg med små charmiga fiskebyar längs vägen


Härliga dofter och mycket att välja på


Det serverades även sköldpadda vilket kanske inte är helt rumsrent...

Mycket både det ena och det andra, som kohud och blodpudding, fanns att smaka på. En del gott, annat mindre gott och något som kanske inte smakade så bra känslomässigt, sköldpadda t.ex...
Kvällen gick fort och väl tillbaka tog vi jollen ut till s/y Liberator, vår kära flytande hem, under stjärnorna i den trolska karibiska natten.

Undrar hur många olika maträtter det finns i världen?

Inga kommentarer: