lördag 3 november 2012

Morales Shoppingcenter

Under pågående arbete med att få båten sjöklar växer listan med smått och gott som måste inhandlas. Det kan vara isoleringsband, nya hänglås, ny elkabel till solpanelerna, silikon till sittbrunnsfönsterna, klor att tvätta med, nya sandaler, smörjolja, gas till pentryt och allt möjligt annat. För att förena nytta med nöje tog vi bussen till Morales ett par mil bort. Det är närmsta "shoppingcenter" där man hittar det som inte finns i Rio Dulce där vi ligger med båten.

 Frukt och grönt i mängder

 Spanmål

 Läderhantverk

 Skomakeri

Skrädderi

 För Cowboys

 En vagn kommer lastad med kokosnötter

 Florista

Basarerna under tak med sina smala gränder och prunkande färglada mångfald är ett nöje i sig att bara strosa runt och titta och  insupa alla intryck och dofter. Mycket roligare än kliniska moderna köpcentrum som till exempel nya Väla i Helsingborg.
 


 Apotek där man kan köpa "Boric Acid" åt Kalle Kackerlacka

 Köpcentrum för små gåvor (fritt översatt)

 Zoobutik

Småbussarna är för det mesta överfulla och förarna kör som om det vore ett rally med stor prispott. Det märks tydligt att folk ute på landet är ovana att se turister och barnen tittar med storögd förvåning och undran vad vi är för filurer. Resan tog nästan en timma men kostade bara en dryg svensk tiokrona enkel per person. Amerikansk truck på amerikansk mack

 Klackbar längs vägen

 Vägarbete


 Snabblunch på Pollo Express a´18:-

 Nytt kompasskydd. Kan även användas som solhatt.

Bra med koll på midjemåttet. Mycket god mat här...

Inga kommentarer: