lördag 24 november 2012

Thanksgiving

I USA är "Thanksgiving day" en stor högtid och man firar med att vara lediga från sina jobb, umgås med släkt och vänner samt att äta kalkon. Då ägarinnan till marinan där vi ligger, Daphne, är från Texas så blev vi häromdagen tillsammans med andra gäster inbjudna att äta just kalkon och idka trevligt umgänge. Daphne själv är för tillfället hemma i Texas och istället sköter en god vän till henne, Myke, om ruljansen tills hon är tillbaka igen.

 Stora fina "Turkeys"

 
 Dapnes hus på en kulle strax ovanför marinan

 
 Underbar sjötomt

 
 med exotisk tropisk vegetation

 
 Enkel, funtionell och vacker inredning

Redaren och en f.d. restaurangchef från Kuba hjälper till med käket

 Myke fixar sötpotatismos i mikron

 Nästan alla bidrog med spännande tillbehör och vi fick njuta av en riktig festmåltid

 Skål och tack till värden

 
 Som ofta bland långseglare finns det musiker och så även här. Efter middagen bjöds vi på en stund med fint gitarrspel och sång.

 Marinans duschar, toaletter och tvättstuga under basttak

 Båt riggad som vindsurfingbräda. Ostagad mast, hmm...?

Nya båtar kommer och går och kommer igen ibland. En del stannar vid boj och tar jollen iland.

 Bella hjälper till att vakta båtarna och sover på bryggan nattetid

Liberator är i stort sätt sjöklar nu. Mycket har blivit fixat och en del förbättringar har gjorts. Allt är i bästa och fungerande skick. För ovanlighets skull finns det inget på listan längre som behöver lagas. Man ber en stilla bön, tar i trä och korsar fingrarna varje morgon i hopp om att så skall förbli vilket det naturligtvis inte blir. Så skall det vara när långa sjöresor står för dörren ännu en säsong. Sen är det bara att börja om nästa säsong, var det nu blir. Hur som helst är det dags att lämna Totugal och Guatemala. Inte utan saknad, den saken är helt klar!


Bänkarna har fått sköna skräddarsydda madrasser att både sitta och ligga bekvämt på. Sprayhooden har fått en bakvägg som alternativ till vårt heltäckande sittbrunnstält vilket inte lämpar sig att ha uppe till sjöss, nu kan man segla riktigt bekvämt i dåligt väder. Blir det kyligare breddgrader är det bara att sätta på värmen i salongen och ha nedgångsluckan öppen så blir det varmt och skönt för den som går vakt däruppe. Mesigt, tja kanske det, men med ålderns rätt!


Underhåll och reparationer, "the never ending story..."

Inga kommentarer: