fredag 5 april 2013

För styv kuling norrut med revade segel

Tidigt en morgon lämnade vi vår trevliga förtöjningsplats vid Cooleys landing på New River i Ft Lauderdale. Solen hade inte hunnit upp och vi smög genom broarna vilka öppnades för oss i halvmörkret.


Redaren bjöd på en härlig frukost när vi lämnat hamninloppet och kommit ut på Atlanten. Fint väder med akterlig vind och extra skjuts av golfströmmen gjorde att det blev en njutbar dag. Framåt sen eftermiddag gick vi in till Lake Worth vid Palm Beach och ankrade för natten.


Styv, ja rentutav hård, kuling tidvis fick vi tampas med senare under dagen efter det att vi lämnat Lake Worth tidigt nästa morgon för att segla norrut.

Lake Worth
 
Den här magnifika villan ligger vid sjöns in/utlopp


Som tur var hade vi både vind och Golfström med oss. Vid flera tillfällen var vinden över 20 m/s så det var nog med att segla med försegel och låta storen vila inrullad i masten.

18,4 m/s och över 20 i byarna är mycket vind

S/Y Septima från Stockholm är också på väg norrut längs den amerikanska ostkusten och vi fick tillfälle att senare byta foton av varandras båtar till sjöss. Sådana foton blir det ju normalt inte så många av.

Den svenska Hallberg Rassyn s/y Septima

Vår Najad s/y Liberator

Ännu en kväll ankrade vi för natten. Denna gång vid Fort Pierce i lä bak en liten öde ö där ett häftigt åskväder fick båten att dragga i vindbyarna och det var ganska dramatiskt ett tag då vi höll på att kollidera med grannbåten.

 

Sikten var obefintlig och vi fick hålla koll med radarn. Nu drog det över ganska fort och ankaret fick nytt fäste. Natten var lugn sen.

 Nu väntar motorgång på ICWW

Inga kommentarer: