onsdag 13 juni 2018

Chiefen som flög i luften

Nyutgiven bok


En självbiografi där Ulf generöst delar med sig av sitt liv på ett öppet och självutlämnande sätt. Ett liv han bejakat och många gånger tagit för sig av på ett sätt som andra kanske inte skulle valt att göra.
Ulf har efter en ovanligt gedigen slyngelålder seglat chief i handelsfartyg jorden runt, plundrat skeppsvrak utanför Lagos i Nigeria, arbetat som pilot och flugit både frakt, passagerare och dyrbara hästar lite varstans i värden.
Kört snabba Formel-bilar, i lönndom varit erkänt skicklig hembrännare, jagat brudar, supit, knarkat, seglat ensam till Medelhavet och även varit flykting ombord på en udda hjulångare samt tillbringat fyra år i Karibien med en vild och vacker kvinna.
Han har även sysslat med dykning, skärmflyg, hästar, fallskärmshoppning plus mycket annat kul och uppfriskande. Ulf berättar också om hur han varit med om hela sex riktigt farliga ”näradöden” upplevelser. Från den första som gjorde honom döv på babordsörat, till den sjätte som var både utdragen och mycket plågsam.
Ulf har genom livet burit på två progressiva sjukdomar, alkoholism och farkostnarkomani, som han förgäves fört en kamp mot under många år. En kamp för att hitta en hållbar väg ur beroendena, vilken stundtals varit mycket svår, men som Ulf mot alla odds till slut lyckats ro iland, i alla fall den första, och på köpet fått både lugn och sinnesro i tillvaron samt två udda raggarbilar att berusa sig med. En del av Ulfs berättelser kanske rentutav kan bli en hjälp för andra med liknande problem att hitta tillbaka till ett bättre liv.
Katten Stina, sambo med Ulf

Finns att beställa via SWISH 0705792506. Ange namn och adress så kommer boken med posten inom några dagar. 452 rikt illustrerade sidor och den kostar 195:- plus porto 55:-
Kan även beställas via kommentarsfältet nedan eller email ulfbergers@hotmail.com och betalas via banköverföring eller faktura.
 

Inga kommentarer: